Кристиано Роналдо отбеляза своя гол номер 200 за Реал Мадрид при победата на Кралския клуб над Малага с 6:2, която отложи празненствата на Барселона за титлата в Ла Лига.

Ако столичани се бяха провалили на "Сантяго Бернабеу", Барселона щеше официално да спечели титлата в Испания три кръга преди края, но сега каталунците ще имат възможност да направят това на следващия си мач срещу Атлетико Мадрид. Раул Албиол изведе Реал напред още в третата минута на мача, но в 15-та минута Роке Санта Крус изравни. Малко след това защитникът на Малага Санчес получи директен червен картон, след като фаулира Роналдо като последен в защита. Португалската звезда пропусна отсъдената дузпа, но се реваншира само пет минути по-късно след изпълнение на двоен удар в наказателното поле на Малага. Това бе гол номер 200 за Роналдо с екипа на Реал.

Йозил направи 3:1 в 33-та минута, но гостите се върнаха в мача малко преди почивката след страхотно изпълнение на Антунес. През втората част обаче мадридчани отбелязаха нови три гола, дело на Бензема, Модрич и Ди Мариа. След това поражение Малага съвсем намали шансовете си за класиране в топ 4, като Валенсия и Реал Сосидад ще определят четвъртия участник в Шампионската лига за следващия сезон. В другия мач от вчера Атлетико Мадрид победи Селта като гост с 3:1. /БГНЕС