Сензацията в мъжкия световен тенис Григор Димитров не успя да продължи на 1/4-финалите на турнира Мастърс в Мадрид, след като изгуби в мъжка битка и три сета (6-3, 4-6, 1-6) от 15-ия в основната схема Станислас Вавринка.

Българинът, който в предишния си мач в испанската столица отстрани №1 в световния мъжки тенис Новак Джокович, започна страхотно първия сет, повеждайки с 3-1, но допусна изравняване за 3-3. Гришо, обаче, не допусна обрат и взе следващите три гейма, за да затвори сета. В следващия нещата продължиха да се развиват равностойно, но швейцарецът осъществи важен брейк при 5-4 и после затвори сета. Това ,сякаш, бе преломът в срещата, след който Григор записа само един гейм в следващия сет, от който победител излезе Вавринка, с което бе сложен край на срещата.

В следващия мач Вавринка ще играе с Джо-Вилфрид Цонга, докато Григор напуска с 90 точки за световната ранглиста, които ще го изведат до номер 26 в света през следващата седмица. Следващият турнир за него е Мастърс в Рим, на който отново ще играят най-добрите тенисисти на планетата.

БГНЕС