Сериозни проблеми около определянето на състава за турнето в Далечния Изток ще има селекционерът на България Любо Пенев. Трима са сигурните отпадащи от сметките му, пише вестник "24 часа". Това са играещите в Полша Александър Тонев и Павел Виданов, както и вратарят Николай Михайлов. Причините за отсъствието им са различни.

Правещият фурор в Лех Познан и в състава на "лъвовете" Тонев е с ангажименти за клуба си до 2 юни. Чак тогава свършва шампионатът в Полша.
Същата е причината и за отсъствието на Виданов. Той обаче има и травма в корема, която му пречи да е напълно боеспособен. Ники Михайлов пък ще пази за Твенте в плейофите в Холандия. След това се очаква да се подложи на рехабилитация заради възпаление на сухожилието на пръста, който счупи наскоро.

Отсъствието му отваря врата за някого от заместниците му. Очаква се Пенев да викне Стоян Колев, Владислав Стоянов и Пламен Илиев. Проблематично е участието и на други две от звездите на зад граница. Става въпрос за Станислав Манолев и Валери Божинов.
Първият ще изчака разрешаване на казуса около евентуален трансфер във Фулъм. Това може да се забави известно време и да се наложи Манолев да остане за по-дълго на Острова.
Божинов е все още на кантар. Всичко зависи от това дали клубът му Виченца ще стигне до плейофите за оставане в Серия "Б". Ако това се случи, нападателят ще остане в Италия.
Любо Пенев събира националите ден след края на родния шампионат - на 26 май. Още на следващия ден групата потегля за Япония, където има мач на 30 май. Турнето приключва на 4 юни в Казахстан.

Sportni.bg