Дългоочакваната новина е факт. Жозе Моуриньо напуска треньорския пост в Реал Мадрид след края на сезона, потвърди официално президентът на клуба Флорентино Перес на нарочна пресконференция.

"След срещата на борда на директорите на клуба стигнахме до две решения. Първото е, че след като разговаряхме с нашия треньор Жозе Моуриньо, ние стигнахме до заключението, че взаимоотношенията ни ще бъдат прекратени след края на този сезон. Договорът му ще бъде прекратен след края на сезона", обяви Перес.
"Ние благодарим на Моуриньо за работата, която той свърши и му пожелаваме късмет в бъдеще. Не става дума за уволнение. Договорът на Моуриньо ще бъде прекратен по взаимно съгласие", допълни президентът на Кралския клуб.

"Жозе Моуриньо помогна много на Реал Мадрид. Той върна отбора в елита. Сега пак сме сред най-добрите отбори в Европа", завърши Перес.

Това са позитивни думи след меко казано несполучливия сезон на Реал Мадрид. Отборът не успя да спечели нито един трофей, играта бе на приливи и отливи, а атмосферата в съблекалнята се влоши неимоверно.

Спекулациите за раздялата между Реал и Моуриньо пък тръгнаха още от началото на 2013 година. Фаворит за следващ пристан на португалеца изглежда Челси.

Карло Анчелоти пък е спряган за нов наставник на "белия балет".