Националката Елица Костова вече е на полуфинал на тенис турнира в Казабланка, Мароко, който е с награден фонд 25 000 долара.

Третата поставена българка преодоля Виктория Кан от Русия с 6-3, 7-5. За достигане на финала Костова ще трябва да отстрани и водачката в схемата – бившата тенисистка от топ 100 Лаура Поус-Тио от Испания.

На турнира в Маратон, Гърция, с награден фонд 10 000 долара, Юлия Стаматова се класира на четвъртфинал. Левичарката, която е втора поставена, преодоля местната квалификантка Ирини Папагеоргиу с 6-0, 3-6, 6-2. Следващата съперничка на Стаматова е гъркинята Деспоина Вогасари.

Другата българка в турнира – Вивиан Златанова, отпадна. На единично 15-годишната тенисистка от Пазарджик отстъпи на третата в схемата тайванка Пеи-Чи Ли с 3-6, 5-7. Със спечелената трета точка Златанова ще дебютира в световната ранглиста на единично. На двойки Вивиан и холандката Джейми ван дер Вал отпаднаха на четвъртфиналите след 5-7, 7-5, 8-10 срещу Пираженка (Беларус) и Ван де Грааф (Холандия). /БГНЕС