Байерн Мюнхен си спечели драматична победа с 2:1 над Борусия Дортмунд на стадион "Уембли", за да триумфира с пети трофей от Шампионската лига.

Първата част на стадиона в Лондон премина с положения и пред двете врати, като Дортмунд показаха, че не се мислят за обречени, въпреки 4-те мача без победа срещу баварците през този сезон. В 60-ата минута резултатът беше открит - страхотна игра на Ариен Робен видя как холандеца пробива отляво и пуска топката покрай Роман Вайденфелер. На празна врата там бе Марио Манджукич, който вкара безпроблемно.

Дортмунд натисна след гола и в 67-ата минута получи правото да изпълни дузпа след фаул на Данте срещу Марко Ройс. Там точен бе Илкай Гюндоган, който изравни резултата. Минута преди края на редовното време Робен взриви трибуните, след като се разписа след пас на Франк Рибери.

Това бе трети финал за Байерн в последните 4 години, едва първи трофей за тях в състезанието от 2001 година. Дортмунд пък си остава с един триумф в състезанието - през 1997 година.

Това бе и първи финал в историята на Шампионската лига, в който един срещу друг се изправиха германски отбори. Байерн е на курса и към требъл, след като вече спечели титлата в Германия и е на финал за купата на страната. /БГНЕС