"На три отбора е отказан лиценз за следващия сезон, но имат една седмица да си оправят документите", сподели шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, предаде репортер на БГНЕС.

Михайлов присъства на мача в чест на Стилиян Петров и коментира завършилото вчера родно първенство. "Мисля, че всички отбори взеха местата, които са заслужили. Това е футболът и показва, че има феърплей в нашето първенство. Щом стимулирането финансово не е забранено от закона, значи сигурно е нормално. В миналото сме слушали Барселона как два пъти ставаше шампион, като имаше мотивирани отбори да бият Реал Мадрид", сподели по въпроса Михайлов.

"От една година се знае, че максимум 14 отбора ще почнат новия сезон. 31 май е датата за получаване на лицензи. Ако някои не получат лиценз, няма да попълня групата. Колкото получат лиценз, толкова ще започнат", заплаши босът на БФС.

"Първенството свърши вчера. Ще се опитаме да направим Изпълком следващата седмица. Следващият сезон ще започне на 13-и или 20-и юли, ще разберем в предстоящите 5-6 дни. Доколкото знам, на три отбора е отказан лиценз, но имат една седмица да си оправят документите. Това са настоящи отбори от "А" група", допълни Михайлов.

По повод нападките на Христо Стоичков, че ще го даде на главния прокурор Сотир Цацаров, Михайлов отговори: "Несериозно ми звучи това, жалко". /БГНЕС