Григор Димитров спечели първите два сета (6:1, 7:6(4)) срещу Лука Пуй от Франция в мач от втория кръг на "Ролан Гарос". Двубоят обаче бе прекъснат заради завалелия дъжд над Париж, който може да отложи развръзката за утре.

Димитров е на прага да запише ново историческо постижение в българския мъжки тенис. Хасковлията е на сет от класиране в третия кръг, където съперник най-вероятно ще бъде световният номер 1 Новак Джокович. Гришо започна много силно мача си с Пуй и набързо поведе с 3:0 гейма преди представителят на домакините да запише първи гейм. Последва нова тотална доминация на българина и затваряне на първия сет с 6:1 за по-малко от половин час.

Запази се ритъмът, при който Лука Пуй печели по гейм срещу всеки три на Димитров и така французинът поведе с 1:0 във втория сет, но бързо натрупа дефицит до 1:3.

Последва спад в играта на Димитров и френският му съперник успя да го пробие за 3:3. Размяната на сервис-геймове се запази до тайбрека, където хасковлията бе по-концентриран и спечели със 7:4.

Очаквайте подробности!