Отборите на Бразилия и Англия не се победиха и завършиха наравно 2:2 в приятелска среща, играна тази вечер на обновения стадион "Маракана" в Рио.

Пред над 70 хил. зрители двете единайсеторки вкараха четири изключително красиви попадения.

Първото полувреме премина почти изцяло под диктовката на домакините, които бяха по-агресивният отбор и само липсата на късмет и отличната игра на вратаря Джо Харт им попречиха да открият резултата.

На два пъти звездата на бразилците Неймар, който от следващия сезон ще играе за испанския гранд Барселона, бе близо до гола.

В 30-ата минута и Оскар стреля опасно от около 20 метра, но Харт показа класа и се справи с положението.

Единствената опасност, която "трите лъва" сътвориха през първата част дойде едва в 40-ата минута, когато Тио Уолкът бе изведен на отлична стрелкова позиция от Глен Джонсън.

Крилото на Арсенал не се поколеба да стреля, но този път бе ред на Жуио Сезар да покаже стабилна игра и той не сбърка.

След почивката момчетата на Рой Ходжсън заиграха по-открито и попаденията не закъсняха. В 54-ата минута Бразилия откри резултата.

Ернандес стреля от сериозна дистанция, токата се отби в гредата зад Харт и се върна на терена, където попадна в краката на Фред и той се разписа за 1:0.

Англия отвърна на удара в 67-ата минута, когато Уейн Рууни асистира на Алекс Окслейд Чембърлейн и той с великолепен изстрел възстанови равенството - 1:1.

В 79-ата минута гостите от Европа обърнаха резултата в своя полза с ново красиво попадение, дело на Уейн Рууни, който стреля от около 20 м. и прати топката в мрежата на Сезар за 1:2.

Осем минути преди края на редовното време Лукас Моура центрира в наказателното поле, Паулиньо бе оставен непокрит и с удар от воле оформи крайното 2:2.