Най-добрата българска лекоатлетка в момента, Ивет Лалова, излезе на върха в европейската ранглиста за сезона на 100 м. Това се случи, след като снощи тя спечели бягането на турнира в Мотрьо, Франция. Там я триумфира с време 11.13 секунди. Лалова измества от първото място украинскаа сприньорка Олесия Пов, която до момента оглавяваше ранглистата за сезона с 11.19 секунди.

Най-дооброто постижение на звездата в родната лека атлетика до преди състезанието в Мотрьо беше 11.31 секунди. Резултат, който тя постигна на турнира в Каляри преди два дни. На турнира във Франция Ивет Лалова остави зад себе си американките Лакейша Лоусън (11.24 секудни) и Шонте Бейни (11.25 секунди).

Следващият старт на Лалова е на 200 метра на турнира от Диамантената лига в италианската столица Рим. Освен нея, на турнира във Вечния град ще участват още Георги Иванов в сектора за тласкане на гюле и Мирела Демирева в скока на височина.

Българинът Виктор Нинов раздели третото място в скока на височина на същия турнир с постижение от 220 сантиметра. Нинов започна състезанието си от 210 см, а след това  преодоля 215 и 220 см. На 225 см той направи два фаула и прекрати участието си. Също с 220 см трети е Войчех Тайнер (Полша). Победител стана Микаел Ханани (Франция) с 224 см, а втори Данил Циплаков (Русия) също с 224 см.