Гриша Ганчев ще бъде новият собственик на ЦСКА. Бизнесменът ще придобие собствеността на клуба до края на седмицата или най-късно идния понеделник, пише livesport.bg.

Сделката ще се осъществи благодарение на близките отношения на Ганчев с министъра на младежта и спорта от новото правителство Мариана Георгиева. Босът от Ловеч  от няколко години проявява сериозен интерес към "червените", но различни причини до момента прекратяваха неговото акостиране на "Българска армия".

Функционерът в ЦСКА по времето на Васил Божков - изпълнителният директор Стойне Манолов, разкри в началото на тази година в интервю за главния редактор на Livesport.bg Крум Савов, че Гришата е бил много близо до придобиването на клуба, но тогава лично Бойко Борисов е спрял сделката.

Самият Ганчев потвърди този факт преди време в интервю за Сашо Диков. Бизнесменът е подновил преговорите си с "Титан" преди няколко дни и се очаква след като намери място в управата на "армейците" той да се принесе изцяло в Борисовата градина. Ако това се случи Литекс ще загуби професионалния си статут и от новия сезон няма да участва в елитната ни група.

Очаква се с Ганчев на "Армията" да се завърнат Христо Стоичков и Стойчо Младенов. Камата ще изпълнява длъжността на президент, а Екзекутора на Ливърпул ще бъде старши треньор. Всичко това ще се случи най-късно до понеделник, предадоха източници на Livesport.bg.