Двубоят от аржентинската Примера Дивисион между тимовете на Естуадиантес и Ланус беше прекратен, след като фен бе наръган и почина след сблъсъци по трибуните на стадион "Сиудад де ла Плата".

Напрежението между феновете на Ланус и полицията стигна своята връхна точка след 45 минути игра на срещата, в която Естудиантес водеше в резултата с 2:0. Двама от хулиганите бяха наръгани по време на безредиците, като единия от тях - 38-годишният Даниел Херес, е починал.

"Ние взехме решение да прекратим мача след смъртта на този фен. Това, което мога да кажа сега е, че ние скърбим за този човек", каза президентът на Ланус Алехандро Марон. "Полицията съобщи, че е починал фен, така че ние трябваше да прекратим срещата. Това беше решение на двата тима, взехме го от чисто гледна точка", пък каза пред репортерите президентът на Естуадиантес Енрике Ломбарди.

Според медиите в Аржентина, трима полицаи са вече освободени от постовете си след сцените на насилие, които се случиха в Ла Плата. Твърди се, че напрежението се е покачило още преди началото на мача, след като запалянковците са се сбили с полицията на входовете на съоръжението. /БГНЕС