Анди Мъри се приближи с още една стъпка до така желаната трета титла от турнира "Ейгън Чемпиъншип", който се провежда в лондонския "Куинс Клъб". Ракета номер едно на Великобритания победи Бенямин Бекер с 6-4, 7-6 (7/3) и ще играе за място на финала с Жо-Вилфред Цонга.

Световният номер две спечели за последно турнира през 2011 година, но шампионът от Откритото първенство по тенис на САЩ е решен да вземе отново титлата на турнира в Лондон, който е подгряващ за "Уимбълдън". 26-годишният шотландец, който играе в първия си турнир от средата на месец май насам след травма, показа много добър тенис и заслужено се класира за Топ 4 в надпреварата.

Мъри ще играе за място на финала в Куинс с французина Цонга, който надви 20-годишния американец Денис Кудла с 6-3, 6-2. Този двубой ще бъде повторение на финала на "Ейгън Чемпиъншип" през 2011 година, който представителят на домакините спечели след три сета. Двамата се срещнаха и на полуфиналите на "Уимбълдън", като тогава победител бе отново Анди Мъри.

Другият полуфинал пък противопоставя ветерана Лейтън Хюит на шампиона от миналата година Марин Чилич. /БГНЕС