"Ще има още най-малко 2 или 3 крачки до мач с Владимир Кличко", заяви Кубрат Пулев, след като разкри, че през август ще се бие с узбекистанеца Руслан Чагаев, предаде репортер на БГНЕС.

"Срещу Чагаев ще защитавам и двата си пояса. Не съм го разузнал още, но е опитен противник. Губил е само от Поветкин и Кличко, които са световни шампиони", сподели Кобрата, добавяйки, че най-вероятно няма да се пуска на Олимпиадата в Бразилия.

По повод подготовката си за срещата с Чагаев, той добави: "Заминавам за Германия след няколко дни. Чувствам се уверен". За информациите, че е предлагал на Брайънт Дженингс 25 000 долара за двубой в София, Кобрата заяви, че не отговарят на истината. Според него по-скоро български мениджъри са правили оферта на американския боксьор, без знанието на нашия боксьор. Все пак Пулев не отрече, че е имало преговори с Дженингс за двубой след отказа на Тайсън Фюри, но янкито се е отказал от тях. Други разговори с Денис Бойцов също са пропаднали.

Кобрата преди около месец бе избран за "Шампион" на годината от Европейския боксов съюз. "За мен това е голямо признание. По-скоро от чужбина идват признанията, отколкото от България но тук сме така", добави Пулев. /БГНЕС