Григор Димитров и лидерът в световната ранглиста, Новак Джокович, ще играят един срещу друг в мач от демонстративния турнир, който се провежда в Стоук Парк, Великобритания.

Информацията бе съобщена от сайта на Асоциацията на професионалните тенисисти. Мачът започва след 16:30 часа. До този момент двамата са играли четири пъти, но в официални двубои. Димитров загуби от Янко Типсаревич от Сърбия с 1:2 сета в първия си двубой от надпреварата.

Състезанието е последна проверка за българския тенисист преди участието му в третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън.

Припомняме, че една от най-големите победи в кариерата на Гришо до този момент е именно срещу световния №1. Първата ни ракета в мъжкия тенис победи сърбина и го отстрани още във втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Мадрид на 8 май.

Също днес най-добрата ни представителка при дамите, Цветана Пиронкова, ще играе срещу Карла Суарес Наваро на 1/4-финала на турнира в Хертогенбош след 12:00 ч. Испанката е поставена под №3 в схемата на турнира в Холандия. Карла Суарес Наваро има една победа до момента срещу Пиронкова. 

Sportni.bg