Ботев (Пд) ще замести ЦСКА в жребия за Лига Европа. УЕФА все още не го е обявила официално, но в сайта на холандеца Берт Касиес, който помага на евроцентралата с изчисляването на коефициентите, пловдивският Ботев беше включен като последният поставен тим в първия квалификационен кръг на надпреварата. Чакат се официалните разбивки за жребия от страна на УЕФА, за да бъде потвърдено това официално.

В последния момент президентът на БФС Борислав Михайлов е успял да издейства участие за тима на Станимир Стоилов. Както е известно Ботев завърши 4-ти в крайното класиране на „А” група и предвид отказа на 3-тия ЦСКА, получава шанс за изява на международна сцена веднага след първия си сезон от завръщането си в родния елит.

„Жълто-черните” от Пловдив са последният поставен тим в жребия за първия предварителен кръг с коефициент 2,450. Левски започва участието си от същата фаза, но с далеч по-добър коефициент - 11,950. Като носител на Купата на България Берое стартира своето евроучастие от втория квалификационен кръг, но като не-поставен, с коефициент 3,450. 

Агенция "Фокус"