Шокиращият доброволен отказ на ЦСКА да участва в евротурнирите предизвика сериозен смут не само у нас, а и в Европа. В УЕФА все още не могат да решат казуса с българския клуб.

Чиновниците там бяха уведомени час преди началото на жребия, че "червените" няма да участват в него. Те се оказаха в небрано лозе и още се чудят какво да предприемат.

Заради жалбата на БФС, съществуваше вариант да започне Ботев Пловдив в Лига Европа. Засегнатите страни обаче се готвят за сериозен протест, ако това се допусне.

Докато УЕФА реши, четвъртият ни участник в Европа ще бъде "N3". По всяка вероятност обаче той ще загуби служебно мачовете си с казахстанския Астана в първия кръг.
 

Журналистите в страната се чудеха какъв е този отбор "N3"и звъняха трескаво по българските редакции за информация. И те останаха сащисани от кашата, в която се е оплел ЦСКА.

Колкото до вариантът Ботев да заеме мястото на "червените", той изглежда неактуален и невъзможен. Причината е, че лицензът на столичани за Европа не е отнет, а те доброволно се отказват от него.

"Има ясно предвидени санкции, когато някой отбор откаже участие. Предвидено е да не бъде допускан отбор заместник, при отказ на друг от същата страна.

Възникват много въпроси. Ако не беше издаден лицензът, имаше възможност да се допусне трети отбор. Предполага се, че са взети всички мерки, за да бъде изпълнен критерият", заяви адвокат Иво Ивков пред ТВ7. Той е член на апелативната комисия на УЕФА.

Иначе и на "Армията" ги хвана срам от случващото се в последните часове около евроучастието. Членът на управителния съвет Емил Костадинов се опита да се справи с неразбориите, но накрая вдигна безпомощно рамене.

Той беше в компанията на изпълнителния директор Георги Илиев и търговския такъв Георги Павлов. И тримата обаче не бяха наясно до последно ще участва ли отборът, или не.

"И аз не знам какво става! Всеки говори нещо различно през 5 минути", сподели в безпомощността си Коща пред "Стандарт".  

Sportni.bg