"Според мен постъпката на ЦСКА е абсолютен удар по реномето на българския футбол. Хубаво е, че успяхме да спасим квотата и ще имаме три участника в Лига Европа", обяви президентът на БФС Борислав Михайлов, предаде репортер на БГНЕС.

"Армейците" се отказаха от участие в Лига Европа в деня на жребия, но от БФС успяха да издействат Ботев Пловдив да участва в турнира на мястото на "червените". "Бяхме много неприятно изненадани точно в последния момент. В дена на жребия в 11 часа получихме писмо от ЦСКА, че по финансови причини не могат да играят в Лига Европа, но биха искали да играят в нашите първенства. Аз написах писмо до УЕФА с молба да бъде заменен клуба със следващия в класирането Ботев Пловдив. Това всичко се случва в рамките на 2-3 часа, тогава безпрецедентно, заради България, аз съм скромен човек, няма да казвам заради кого, изтеглиха това прословуто "№3 BUL". Това беше, за да се знае дали има някаква възможност да играе друг български отбор в турнира", обясни Михайлов на пресконференция днес.

"След това получих писмо от УЕФА, че единственият начин, защото това е забранено по наредбите на Лига Европа, единственият начин е да бъде оттеглен лиценза на ЦСКА. С това оттегляне се дава възможност да се вкара в УЕФА лиценза на Ботев, което стана в 17:55. След това получих писмо от Инфантино, че Ботев е приет и беше даден срок 24 часа да се картотекира за Лига Европа. Това е, в рамките на един ден успяхме да го направим", допълни шефът на Футболния съюз.

"Според мен си е абсолютен удар по реномето на българския футбол това нещо. Хубаво е, че успяхме да спасим квотата, защото това е важно за следващия години. България има трети участник, дано отборите се представят добре, за да се вдигне коефициента на клубния футбол", каза още Михайлов.

"Вие сами виждате колко време се занимаваме с проблеми в ЦСКА. УЕФА много добре знае проблемите на клуба, въобще не е приятно. По принцип в нашата наредба не е предвидена санкция, ако някой се откаже. Ще трябва в следващите документи и това да предвиждаме. Ние не знам още какво ще се случва там, дали ще започнат първенството. Към момента ЦСКА има заявено участие за "А" група. Ако УЕФА даде ЦСКА на дисциплинарна комисия, със сигурност ще има глоба и има период от 1 до 3 години, в които могат да забранят на отбора да участва в евротурнирите", завърши президентът на БФС. /БГНЕС