"Свобода за всички, които защитиха честта на ЦСКА и съд за престъпниците в БФС". Този близо десетметров транспарант е опънат пред Софийския районен съд, където днес трябва да бъдат гледани мерки на задържаните за погрома над офиса на БФС, предаде репортер на БГНЕС.

Рано тази сутрин пред съда се събраха няколко младежи, фенове на ЦСКА, за да подкрепят обвинените във вандалската проява.

БГНЕС припомня, че червени ултраси по обед на 29 юни помляха централата на БФС в центъра на София, нападнаха и фотографа на БГНЕС Гергана Костадинова. Ултрасите на ЦСКА превърнаха в безумна война протеста си и потрошиха до неузнаваемост сградата на Българския футболен съюз, без да се посвеняват да нападат и журналисти. "Червените" привърженици, които бяха над 1000, се събраха преди обяд пред "Българска армия", за да протестират срещу случващото се в любимия им клуб и се насочиха към сградата на БФС, която започнаха да замерят с различни предмети. Пиратки, по-големи бомбички и камъни изпотрошиха прозорците на сградата, а ултрасите влязоха дори вътре в нея, за да продължат с трошенето. Полицията закъсня с реакцията си, явно не очаквайки чак такъв щурм от страна на феновете. Сградата на БФС беше тотално помляна, на мястото имаше и линейка. На 9 души са повдигнати обвинения за хулиганство след погрома над БФС.

Само преди две седмици от феновете на ЦСКА пострада и операторът на БГНЕС Марин Градинаров, след като при представянето на Христо Стоичков на "Българска армия", парчета от хвърлена пиратка попаднаха в окото му. Операторът бе опериран и все още се възстановява. /БГНЕС