Критики за представянето си на Уимбълдън отнесе родната звезда на тениса Григор Димитров. Той и другите двама младоци, към които има големи очквания - Милош Раонич и Бърнард Томич - бяха анализирани от АФП за играта си в Лондон.

"Димитров, Раонич и Томич може би са младите оръжия на тениса в момента, но на Уимбълдън те стреляха с халосни патрони.

Томич, който е на 20 години и е най-младият в Топ 100 на света, отпадна в четвърти кръг от Томаш Бердих.

Раонич, на 22, поставен под номер 17 в схемата, си замина още във втори кръг от 64-ия в света Игор Сислинг, а връстникът му Димитров не впечатли срещу Грега Жемля от Словения на същия етап.

Тези младоци може да имат талант, но въпросът е, че летвата на очакванията е вдигната прекалено високо за тях.

На 20 години сегашният номер едно Новак Джокович взе първата си титла от Големия шлем в Австралия. На 21 години Федерер пък триумфира за първи път на Уимбълдън.

Рафаел Надал беше само на 19 години, когато завоюва за първи път Ролан Гарос и това явно тежи на наследниците им", пише в анализа си АФП.

Изданието припомня и коментар на Григор, направен в хода на турнира, в който обяснява причините за отпадането си.

"Напрежението е навсякъде, но човек трябва да се справи най-вече със собствените си очаквания. Ясно е, че каквото и да направиш, другите винаги ще те съдят. Затова най-важно е как се оценяваш сам и дали постигаш целите си.

Знам, че един ден, ако правя всичко както трябва, усилията ми ще бъдат възнаградени подобаващо. Сравненията не ме притесняват. Работата ми е да се справя сам с напрежението, което си оказвам", заяви тогава Гришо, припомнено от АФП.  

Sportni.bg