С тържествена церемония и празничен водосвет официално бе даден стартът на строителството на новия сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", предаде репортер на БГНЕС.

Събитието протече с участието на собственика на Левски Тодор Батков, изпълнителния директор Наско Сираков, доскорошния шеф в отбора Иво Тонев, директора на отбор Христо Йовов, футболисти, служители на фирмата-изпълнител и градоначалници.

В конструкцията на бъдещия сектор "А" бе поставена специална капсула с послание за бъдещите поколения, златен медал от шампионата и други изненади. Идеята е реализирана с помощта на клуба, НКП, както и Фонд "Сектор Б". Честта да сложи капсулата в конструкцията се падна на младия Антонио Вутов, сочен за една от бъдещите звезди на тима. По няколко лопати с бетон, които да покрият капсулата хвърлиха Батков, Сираков, фенове и други ентусиасти.

Специално слово само ден след издънката 0:0 с Иртиш Павлодар държа собственикът Батков. "Немислимото е на път да се случи. В един от най-тежките периоди в историята на страната, най-популярният клуб започва да изгражда новия си стадион. Официално днес влезе разрешението за строеж и подписахме договор за изпълнение с най-добрата фирма за подобни проекти - "Главболгарстрой"", заяви адвокатът, добавяйки, че за досегашните работи по сектора, включително разрушаването, клубът е платил от себе си около 1 милион лева. "Мога да ви кажа, че на 1 май секторът ще бъде достатъчно завършен, за да приема спортни събития. До август пък ще се изградят музей, ВИП ложа, кафе и фен магазин. Секторът ще е с капацитет 6000 места и с козирка. Ако има финансови възможности, след това ще се заемем със сектор "Б" и "В", по-късно евентуално и сектор "Г"", продължи Батков. Той добави, че строежът е без никаква парична помощ от държавата и досега е имало много хора, които са се опитвали да иронизират проекта.

След словото на Батков бе отслужен и празничният водосвет от църковни служители. /БГНЕС