Христо Стоичков ще се завърне в българския футбол. Но не в ЦСКА, на който беше спряган за треньор, собственик и какво ли не, а в Литекс, който води до май.

Камата е получил лична покана от собственика на ловчанлии Гриша Ганчев да се върне в Града на люляците, пише вестник "24 часа".

Двамата стартираха сътрудничеството си в началото на 2012 г. Когато бизнесменът искаше да дойде на "Армията" и да купи клуба, Стоичков веднага дойде с него.

Първоначално води тренировките на "червените" и предизвика еуфория сред феновете. После се оказа, че сделка между Ганчев и "Титан" няма.
 

Въпреки това Камата остана още няколко дни, но после се изпари набързо от "Армията". От тогава си почиваше на морето, а в неделя обяви, че се маха от ЦСКА, защото бил използван.

Завръщането му в родната действителност обаче изглежда близо, макар и не като треньор. Сега такъв на Литекс е Златомир Загорчич, който дойде веднага след тръгването на Модерния ляв от Ловеч.

"Ще предложа на Христо Стоичков да се завърне в Литекс под някаква форма, защото такива легенди не трябва да стоят извън футбола ни.

Нека Христо сам да избере под каква форма да се върне. Селекцията ни е завършила и ще имаме стабилен отбор и през новия сезон", заяви Гриша Ганчев пред вестник "24 часа".

Sportni.bg