Българският национален отбор по волейбол има сериозна задача днес. Довечера и утре вечер са двете решаващи срещи с Полша във Варна, които ще определят дали ще се класираме на финалите в Световната лига в Аржентина или ще пропуснем най-престижния волейболен форум.

Оптимисти са всички в нашия лагер. На последната си пресконференция треньорът Камило Плачи изрази вярата, че българските национали ще разгърнат възможностите си и ще спечелят нужната победа. Три точки (победа с 3:0 или 3:1) на 99,9% ще гарантира класирането ни за Арженитна.
 

След завръщането от трансатлантическото си турне, тимът възобнови тренировки във Варна. Директорът на националните Владимир Николов също изрази оптимизъм след прибирането в България.

Добрата новина е, че Камило Плачи разполага с всички повикани състезатели. Вальо Братоев се връща в 12-ицата за сметка на Мирослав Градинаров.

Очаква се зала "Конгресна" В ДКС Варна да се пръска по шевовете тази вечер. Допълнителният стимул за феновете е промоцията с билетите - закупен билет за мача на мъжете ще важи и за този на жените. От 14:00 и от 17:00 часа са двата полуфинала от Европейската лига за жени. Нашите "лъвици" играят за място на финала срещу Германия три часа преди мъжете.

Двубоят на мъжете е от 20:00 часа и ще се излъчва пряко по Тв7.

Sportni.bg