България срази Полша с 3:0 гейма (25:21, 25:21, 25:21) в първия мач между двата тима в борбата за второто място в група "А" в Световната лига.

Българският национален отбор по волейбол има сериозна задача в две срещи срещу Полша днес и утре.

Те ще определят дали ще се класираме на финалите в Световната лига в Аржентина или ще пропуснем най-престижния волейболен форум.

Двубоят започна много оспорвано като двата тима водеха ожесточена битка за всяка точка. "Лъвовете" ни поведоха с една точка, а след това поляците обърнаха резултата в своя полза до 2:4.

Последва изравняване до 4:4 точки и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 в полза на България.

След паузата Полша дръпна напред с две точки - 11:9, като тази преднина се запази до второто прекъсване, което дойде при резултат 14:16.

След това обаче момчетата на Камило Плачи се събраха, с две поредни точки изравнихме до 16:16, а след още две вече водехме с 18:16. В крайна сметка добрата игра на българите се запази и затворихме гейма при резултат 25:21.

Втория гейм се разви по подобен начин, с трудно начало, но все пак българските волейболисти се оттеглиха на първата пауза с преднина от една точка - 8:7.

Постепенно България заигра отлично и започна да трупа преднина, която при второто техническо прекъсване бе вече пет точки - 16:11.

Отличната игра на "лъвовете" продължи и в един момент водехме със седем точки - 19:12. В самия край на гейма момчетата на Плачи малко се отпуснаха и позволиха намаляване на преднината, но пак затвориха частта при резултат 25:21.

В третия гейм нещата не бяха по различни. Този път България пое инициативата от самото начало и на първото техническо прекъсване водеше с три точки - 8:5.

"Лъвовете" ни се бориха мъжки и през втората пауза водеха с 16:12. След това нашите продължиха да мачкат поляците.

Едва в края на гейма поляците опитаха да намалят преднината на България и евентуално да вземат частта, но Цецо Соколов и СИЕ не допуснаха това да се случи и затвориха частта отново с 25:21, а оттук спечелиха и мача с категоричното 3:0.

Sportni.bg