"Пуснахме писмо до Ботев Пловдив, за да можем да преговаряме със Станимир Стоилов", съобщи спортно-техническият директор на Левски Наско Сираков, предаде репортер на БГНЕС.

"Най-важната новина е, че след като обсъдихме с всички от ръководството. Вариантът, който най-много ни устройва е Станимир Стоилов. Пуснахме писмо до Ботев да разговаряме със Станимир Стоилов", заяви Сираков.

"Аз не съм запознат с всички подробности. Ще направим всички усилия да го привлечем. Съжаляваме, че в такъв момент прибягваме до тази стъпка, но ние смятаме, че мястото на Станимир Стоилов е на "Герена". Обсъждат се и други варианти", продължи Сираков.

"Ще направим всичко възможно това да е вариантът за треньор на Левски. Знаем, че поставяме и Ботев Пловдив в много сериозна ситуация, но всичко зависи от разговорите с тях. Дано са успешни. Не мога да ги обсъждам какви са шансовете. Люпко Петрович не е вариант за треньор. Готови сме на всякакви разговори с Ботев. Всякакви усилия, включително и финансови, към него и към Ботев, за да го привлечем", заяви шефът на "синия" тим.

"Мисля, че всички имаме вина за отпадането, не само Митов. До мача с Ботев ще имаме нов треньор", каза още Сираков.

Шефът на полицията е казал футболистите на тима и да тръгват за "Герена", уточни пред фенове Сираков.

Николай Митов бе освободен от поста треньор на Левски след отпадането на "сините" още в първия квалификационен кръг на Лига Европа от тима на Иртиш (Казахстан). Бившият треньор на сръбския гранд Цървена Звезда и бивш помощник на Славолюб Муслин на "Герена" през сезон 2002/2003 година Александър Янкович бе спряган за основен фаворит за нов наставник на "сините", но явно нещата са тръгнали към обрат. Сираков и Стоилов работиха заедно в един от най-славните периоди от новата история на Левски, а след това бяха тандем и в националния отбор. /БГНЕС