Първият мач на националния отбор по волейбол на финалите в Световната лига премина под високо напрежение и при сериозен разход на нерви. Българите спечелиха с 3:1 срещу домакина Аржентина, но освен със съперника трябваше да се справят и със съдийския произвол.

В четврътия гейм при резултат 8:7 за Арежнитна и при очевиден аут реферите дадоха точката на домакините. Заради бурната си реакция Цветан Соколов получи червен картон, което по новия правилник донесе още една точка на съперника.
 

Това бе най-фрапантният от няколкото случая, в които нашите бяха порязани.

Съдийските тесли срещу България ще намалеят значително, когато системата "Ястребово око" бъде въведена и във волейбола. Познатата и работеща от много години в тениса технолигия трябваше да бъде вкарана в употреба още за мачовете с Аржентина и Италия.

На техническата конференция обаче стана ясно, че системата ще бъде използвана само на полуфиналите и в битките за бронза и златото. В срещите от групите вратата за съдийските аванти бе широко отворена, но от тях аржентинците извлякоха скромни ползи.

Тази нощ "лъвовете" играят втория си мач в груповата фаза на финалите. Съперник е Италия, а целта е минимум гейм, който да ни класира на полуфинал. Мачът отново е от 3:00 часа българско време.

Треньорът Камило Плачи не е дал индикация, че ще пази силите на основните играчи. Вероятно стартовата шестица отново ще се състои от Тодор Алексиев, Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Георги Братоев и Светослав Гоцев.

Двубоят ще се излъчва по ТВ7, а днес от 16:00 часа е повторението на снощния мач срещу Аржентина. 

Sportni.bg