Точно година след атентата на летище Сарафово, в Стара Загора местният Берое посреща Апоел Тел Авив в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Заради съвпадението на датите и заради отбора гост заралии ще прекарат деня под засилени мерки за сигурност. Официално те влизат в сила от 14:00 часа, но и към момента повишен брой униформени служители на МВР бдят за реда в града.

Отделно от тях цивилни агенти на МОСАД бдят за сигурността на гостите от Израел.

"Служителите, които участват в охраната на мача, са около 370 човека, като имаме придадени сили от специализираните сили в Пловдив и от съседните дирекции на нашата.

Снощи бяха предупредени живущите в близост до стадиона да изместят автомобилите си и да не са на пътното платно и от двата подхода към съоръжението", обясни началникът на "Охранителна полиция" в Стара Загора комисар Илиан Илиев.

Мерките ще засегнат и търговските обекти в периметъра на зоната за охрана, като вероятно въпросните ще преустановят работа. В 17:00 спира и градският транспорт в района на стадиона.

Футболистите от Тел Авив са на българска земя още от понеделник. Настанени са в хотел в курорта Старозагорски минерални бани, а пред хотела има външна 24-часова охрана.

Двубоят между Берое и Апоел Тел Авив започва в 19:30 часа. Очаква се 11000 зрители да изпълнят стадиона под Аязмото, за да подкрепят своите любимци. Заралии ще бъдат домакини в европейски мач за първи път от цели 27 години. В последното си участие Берое домакинстваше в София.

Треньорът на Берое Петър Хубчев, който ще бъде предложен за почетен гражданин на Стара Загора, се надява футболистите му да не се уплашат от именития си съперник, който вече три пъти е играл в групите на Лига Европа от 2009 година насам, когато надпреварата замени купата на УЕФА.

Ето и вероятният състав на Берое: Иван Караджов, Пламен Крумов, Владимир Зафиров, Борислав Стойчев, Веселин Пенев; Елиаш да Силва, Игор Джоман; Здравко Илиев, Венци Христов, Давид Каядо; Георги Андонов.

Sportni.bg