Шампионатът на "А" група започва тази вечер с морското дерби между Черноморец и Черно море. Двата тима ще отркият от 21:00 часа шоуто, наречено български футбол, в което футболът е почти периферен щрих.

Шампионът Лудогорец
мисли повече за реванша си срещу Слован Братислава, отколкото за дебюта срещу Любимец. Хората на Кирил Домусчиев повтарят в Европа една и съща грешка повече и от маймуните. Евентуално отпадане още сега от словаците гарантира трусове в Разград, а опитът от предишните два сезона сочи, че тимът може да се дъни срещу най-слабите.

Левски ще започне без треньор
битката за титлата в юбилейната година. Славиша Йоканович ще гледа от трибуните бъдещите си подопечни, които срещу Ботев ще бъдат водени от Елин Топузаков.

ЦСКА пък ще започне без отбор
"Червените" събраха състава си в последните дни, Стойчо Младенов нареди наличните играчи в единствената си контрола срещу Сливнишки герой и това е. За капак част от новопривлечените още не са картотекирани. До 20 август, когато затваря трансферния прозорец, "армейците" със сигурност ще променят облика си ежедневно.


Ботев Пловдивизглежда като подреден пъзел. Около скрития фаворит за титлата няма никаква интрига извън терена, с изключение на постоянното присъствие на компрометирания телевизионер Николай Бареков.

Мистерията Литекс
ще я разгадаваме поне до третия кръг, когато е дербито с "канарчетата". След разпродажбите клубната каса е пълна, а съставът е обновен. Вместо Стоичков начело е Златомир Загорчич. Дали пък Заги няма да бие постиженията на Камата?


Херо пак ще прави чудесаот храброст в Бургас. Черноморец е поредната мистерия. С оскъдният си ресурс и при новия формат "акулите" може да преминат към отбора на борещите се за спасение, но Димитър Димитров е доказал, че може да прави от нищо нещо. Дори и това си струва да се гледа.

Берое изяде шамарите
от Апоел Тел Авив в първия мач от Лига Европа, но заралии са хубав отбор с добър треньор и вероятно ще са фактор. Тангото с политиката обаче може да изиграе лоша шега на клуба.

Добрата стара Славия
където и да предпочете да остане в плейофите, все ще е фактор по своя традиционен начин. Феновете ще откачат от това статукво, но Асен Букарев може да ги зарадва с млад отбор и интересен футбол. Ако остане до края на сезона, разбира се.

Коко Локо
пак ще го има, след като клубът бе пред закриване след напускането на Веселин Марешки. А дали собственикът Коко Динев и "черно-белите" пак ще бъдат свързвани с черното тото, предстои да разберем. Ясно е само, че директорът Атанас Узунов ще има претенции към бившите си колеги - съдии, дори и ако бригадите вече са от по шест човека, както планира БФС.

Гонзо вече е в свои води
в Черно море. Като се има предвид, че варненци са много корав домакин, Георги Иванов може да обърка сметките на приятелите си от Левски и Ботев - Наско Сираков и Станимир Стоилов.

Пирин ГД е още една мистерия
Никакви прогнози не могат да се правят за неврокопчани. Миналия сезон те изгониха треньора си след победа в първия кръг, а през пролетта спряха и Лудогорец, и Левски. Ако не друго, пиринци внасят колорит.


Трудно ще измие срама Локомотивътот София. Оцеляването преди два месеца стана по начин, по който позволи на враговете да се присмиват и да дюдюкат ехидно, че ако ЦСКА не били "дали мача", изпадането било сигурно. Сега Кокала направи своя селекция и се очаква спасението да не се чака до последния кръг и последната минута.

Интригата при Нефтохимик
е дали ще завърши първенството. В клубната каса пари няма, съставът е непознат, треньорът дойде тази седмица, но Нафтата не е ЦСКА или Левски, за да може да бие без треньор и без отбор. Бургас обича повече този отбор, но едва ли феновете ще получат радост от епични победи.

Любимец 13
всъщност е 14-ият отбор в "А" група. По правило вторият или третият в "Б" група влиза насила в елита, горе-долу същото е положението и с хората от града на дините. Любимец също е свързван с черното тото, но дано да няма твърде грозни пиеси по терените с участието на абсолютния дебютант в "А" група.

И така, ето я

програмата за 1-ия кръг в елита:

19 юли 2013 г. (петък), 21:00 часа
Черноморец - Черно море НЮЗ7

20 юли 2013 г. (събота), 18:00 часа
Любимец - Лудогорец НЮЗ7

20 юли 2013 г. (събота), 18:30 часа
Пирин ГД - Локо Сф

20 юли 2013 г. (събота), 20:00 часа
ЦСКА - Локо Пд ТВ7

21 юли 2013 г. (неделя), 18:00 часа
Ботев Пд - Левски ТВ7

21 юли 2013 г. (неделя), 21:00 часа
Литекс - Нефтохимик НЮЗ7

22 юли 2013 г. (понеделник), 18:00 часа
Славия - Берое НЮЗ7

Sportni.bg