ЦСКА категорично надигра пловдивския Локомотив в първия си мач от новия шампионат, но все пак записа само равенство пред 10 000 верни свои запалянковци на стадион "Българска армия".

Червените можеха да поведат още в 5-та минута, когато Антон Карачанаков стреля от фаул, при който топката рикошира в стената и попадна в Рангел Абушев, но той от чиста позиция не успя да стреля, тъй като бе изпреварен от защитник на гостуващия отбор. Малко по-късно пак Антон Карачанаков отправи хубав далечен удар, но топката мина на сантиметри над напречната греда на пловдивския тим. През първото полувреме ЦСКА бе най-близо до гола в 26-та минута, когато отново Антон Карачанаков стреля от около 22 метра, но топката срещна напречната греда на вратата на Йордан Господинов.

Надмощието на домакините продължи и през второто полувреме. В 48-та минута Емил Гъргоров пусна извеждащ пас към Марсиньо, който не бе в засада, която обаче бе маркирана от страничния съдия. Последваха още няколко опасни положения, а в 76-та минута червените можеха и да стигнат до гола след фаул на Марсиньо. Пловдивският страж успя да избие топката с една ръка, при което тя срещна левия стълб на вратата и излезе в корнър. В края на мача домакините пак бяха близо до гола, но опасният им удар бе спасен отново от Йордан Господинов.

Гостите залагаха на контраатаки, които не застрашаваха вратата на ЦСКА.

БГНЕС