Лудогорец отново е изправен до стената в Шампионската лига. Ако миналата година 1:1 в Разград срещу Динамо Загреб и след това 2:3 в Хърватска бяха провал само в контекста на начина, по който се получиха резултатите, то издънка срещу Слован Братислава днес, независимо при какви обстоятелства, би била катастрофа за родния шампион.

Задачата на тима от Разград щеше да бъде лесна на днешния реванш, ако пословичната немарливост и тактическа незрялост не се бяха проявили в последните минути на стадиона в Братислава, когато бе допуснат обрат от 1:0 до 1:2 и то с човек повече.

Заради слабите резултати вече бившият треньор Ивайло Петев няма да има възможност да води реванша срещу Слован. Възможно е и новият наставник Стойчо Стоев да не получи права от УЕФА да седне на пейката. Помощникът Георги Дерменджиев обаче има нужния лиценз и ако се наложи, ще води отбора в конкретния мач.

Голямото предизвикателство пред Лудогорец е да излезе от психологическата дупка. Футболистите на шампиона очевидно са по-класни като единици от съперника, но в момента са по-зле като отбор.

Георги Дерменджиев вече почти е избистрил състава и мисли как да изненада Слован. Специалистът смята да пусне почти същата единайсеторка, която игра в Братислава, с малки изключения. Промените ще са породени най-вече от завръщането на Марселиньо, който пропусна първата среща заради наказание.

Поради липсата на достатъчно варианти защитата ще бъде същата както и преди седмица. В центъра й ще действат Моци и Мантула, а съответно ляв и десен бек ще са Минев и Кайсара. Все още не е ясно как ще изглеждат шампионите в офанзивен план. Треньорският щаб умува над няколко варианта.

Сигурно е, че по едното крило ще започне Иван Стоянов, а за другото се избира между Александров и Дани Абало. Везните се накланят леко към юношата на ЦСКА, тъй като испанецът разочарова срещу Любимец. На върха на атаката, отново поради липса на алтернативи, ще бъде разочарованието Роман Безяк.

Двубоят срещу Слован Братислава на стадиона в Разград започва в 20:30 часа и ще бъде излъчван пряко по ТВ7.

Sportni.bg