Отборът на Борусия Дортмунд победи тима на Байерн Мюнхен с 4:2 в двубой за Суперкупата на Германия, игран на стадион"Сигнал Идуна Парк".

По този начин играчите на Юрген Клоп взеха частичен реванш за поражението си от баварците във финала на Шампионската лига на "Уембли" през пролетта.

Срещата започна отлично за вестфалците, които откриха резултата в своя полза след само шест минути игра, когато Марко Ройс се разписа за 1:0.

Този резултат се запази до края на първото полувреме, а през втората част германските запалянковци видяха още цели пет гола.

Още в 54-ата минута равенството бе възстановено, след като Филип Лам центрира в наказателното поле, а Ариен Робен с глава прати топката в мрежата зад Вайденфелер за 1:1.

Две минути по-късно светкавична контраатака на Борусия завърши с попадение на Даниел ван Буйтен,който прати топката в собствената си врата, връщайки преднината на съперника си - 2:1.

Секунди по-късно Гюндоган излъга отбраната на Байерн, преодоля вратаря Щраке и реализира трето попадение в полза на домакините - 3:1.

Така се стигна до 64-ата минута, когато Филип Лам проби по крилото и асистира на Робен който реализира втория си гол в мача за 3:2 и върна надеждите на баварците.

В крайна сметка четири минути преди края на редовното време Марко Ройс се разписа за 4:2, с което оформи крайния резултат, сложи точка на спора и ликува с отбора си и трофея.

sportni.bg