Двукратният национален шампион на Kamenitza Фен Купа – отборът на "Трите мечки" от Шумен, вдигна регионалния трофей на Търговище, Разград и Шумен.

"Мечките" победиха на финала отбора на "ОК Офис и ВИП Комфорт" от Разград. Двата тима продължават напред към Големия финал в Сливен през септември. Край Сините камъни ще стане ясно кой отбор ще спечели пътуване до Бразилия с посещение на мач на култовия стадион Маракана – впечатляващата награда, която най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България ще подари на своите шампиони още тази есен.

Жегата не успя да изпари желанието за победа на двата отбора и финалното дерби премина в атаки и контраатаки, които обаче завършиха без резултат. След дузпи и едно критично изпускане на разградчани, "Трите мечки" излязоха на върха с резултат от 3:1. На трето място остана отборът на "Заложна къща КЕШ" (Шумен), а призовата четворка допълниха момчетата от "Горски цар" (Търговище). Мароканецът Джевал Даниане от отбора на "Трите мечки" бе избран за "Най-атрактивен играч", с което заслужи и специален SPA&test-drive уикенд от Ford-Moto Pfohe. Вежди Тефиков от "ОК Офис и ВИП Комфорт" бе определен за "Най-добър вратар". Призът за "Най-спортсменски отбор" отиде при момчетата на "Волтрон" (Търговище).

Наградите не бяха само за най-добрите по тренировъчния терен на стадион "Димитър Бурков". В играта "Точен Шут" премериха сили единствените двукратни победители в историята на Фен Купа Лазар Будаков - Доктора (Стара Загора) и Илиян Илиев (Шумен). Малко точност не достигна на Доктора, за да грабне голямата награда, но Илиев не пропусна и ще занесе на своите приятели в Шумен 365 литра Kamenitza.

Майсторски шутове показаха и момчетата в "Играй с вратаря", които пробваха да надвият Дилян Димов - бивш вратар и настоящ помощник треньор на ПФК "Светкавица". Пропуск от страна на стражата спечели на Светослав Стефанов оригинална топка adidas Cafusa. Рекордът от 125 км/ч в играта "Силен шут" остава ненадминат. Най-мощен удар със 117 км/ч в Търговище отбеляза Пламен Кънев (Шумен), който получи тениска на лондонския "Челси". Чисто нов Samsung GALAXY S4 от томболата на GLOBUL отиде при Светлин Стефанов от Шумен, чието име беше официално изтеглено от водещите Мишо Дюзев и Иво Райчев под арката на Фен Купа.

Последният регионален полуфинал от тазгодишното издание на турнира ще започне на 2 август на стадион "Христо Ботев" в Габрово. Именно там феновете ще имат своя последен шанс да стигнат до Рио. За първи път в историята на Kamenitza Фен Купа награда ще има и за един от зрителите по терените. До Бразилия могат да стигнат не само шампионите във Фен Купа 2013, но и един от феновете на турнира, който ще може да сподели пътешествието с двама свои приятели. Щастливецът ще стане известен по време на Големия финал в Сливен на 1 септември. След награждаването на последните регионални шампиони на Фен Купа 2013 организаторите са предвидили специална изненада за всички фенове и гости.

БГНЕС