Състезателите от класическата борба донесоха първите медали за България на Олимпийските игри за глухи спортисти Дефлимпикс 2013, които се провеждат у нас. В актива на страната ни влязоха 2 бронзови и 1 златен медал, предаде репортер на БГНЕС.

В категория до 120 килограма Илиян Илиев стана шампион на игрите с победи над Шчарбаков (Блр) с 6:1 на четвъртфинал, над Козар (Тур) с 2:0 на полуфинал, а в спора за златото надделя над гърка Пападатос с 2:0. Така след сребро от световното първенство в София, Илиев сложи във витрината и най-ценното отличие в кариерата си.

В категория до 55 кг. Ангел Кремов загуби на четвъртфинала от украинеца Малишевски с 8:0, но при репешажите победи монголеца Баатр с 3:0 и спечели бронза. Шампион стана Шарипов (Рус), победил на финала Малишевски с 8:0.

В кат. до 84 кг. Христо Павлов донесе втори бронз за българите, след като на четвъртфинала победи сърбина Бериша със 7:0, но на полуфинала загуби с 4:1 от руснака Тарасов, който се окичи със златото. В репешажа Павлов надделя над монголеца Басанпил с 8:0.

В кат. до 66 кг. Пламен Дончев първо загуби от турчина Акдениз със 7:0, а на репешажа от руснака Лазукин с 4:0 и остана 5-и в крайното класиране.

Тази вечер са финалите в категориите до 60, 74 и 96 килограма.

БГНЕС