Новият министър на спорта Мариана Георгиев се застъпи за Лудогорец. Тя разпореди домакинството на разградчани от плейофите на Шампионската лига да се играе в София на Националния стадион "Васил Левски".

Ако то е на 20 или 21 август, проблем няма да има. Но ако е седмица по-късно, съоръжението в столицата ще е ангажирано за грандиозния спектакъл на Роджър Уотърс "Стената", който е на 30 август.

Великият музикант иска стадиона седмица по-рано, за да може да разположи цялата апаратура и техника за запомнящото се шоу.

Въпреки това, Георгиева твърди, че се е разпоредила да има мач на "Васил Левски", дори той да е на 27 или 28 август. Не е ясно кой ще плаща неустойките за евентуалната отмяна, преместване на локацията или датата на шоуто.
 

"Няма никаква драма по повод домакинството на Лудогорец в плейофите за Шампионската лига. То ще бъде на Националния стадион "Васил Левски".

Веднага след като разбрах за този казус, разпоредих да се направи всичко възможно, датата за домакинството на нашия шампион да бъде запазена само за футболната среща.

Националният стадион е единственото спортно съоръжение, лицензирано от УЕФА за футболни турнири, затова на него ще се играе футбол.

Искам да успокоя хилядите български фенове от София, Разград, Пловдив, Бургас, че ще могат да гледат на живо домакинския мач на Лудогорец, както ще определи жребият на турнира", заяви проф. Мариана Георгиева.

Тя е поканена да присъства на стадиона лично от боса на разградчани Кирил Домусчиев. Именно той вдигна вой до небесата вчера и днес за евентуалното домакинство на тима му в чужбина в плейофа на Шампионската лига.

Драмата се създаде още преди да се изтегли жребият за плейофа. Концертът е заявен на "Васил Левски" още от октомври миналата година, а УЕФА обяви календара си за този сезон по-късно.  

sportni.bg