Новакът във Висшата лига на Англия Хъл Сити вече ще се казва Хъл Сити Тайгърс. Този ход на собственика на тима обаче вбеси феновете на "тигрите".

"Хъл Сити е незначително име", каза роденият в Египет собственик на отбора Асем Алам пред "Hull Daily Mail". "Аз не харесвам думата Сити, защото е много обща. Сити се свързва с Лестър, Бристъл, Манчестър и много други клубове. Аз не обичам да съм като другите. Искам клубът ми да бъде специален. Става въпрос за идентичност. Сити е губеща идентичност. Хъл Сити Асосиейшън Футбол Клъб е толкова дълго име", казва още Алам.

Веднага след интервюто на собственика, феновете на Хъл "избухнаха" в интернет. В официалната страница на отбора във "Фейсбук" беше направена анкета, в която феновете бяха попитани дали са `за`, `против` или са `безразлични` към идеята за смяна на името. Почти всички, участвали в анкетата, бяха против смяната на името на отбора. Йоркширският тим се казва Хъл Сити от основаването си през 1904 година, но Алам все пак каза, че от новия сезон, който започва на 17 август, "тигрите" ще се казват Хъл Сити Тайгърс.

Синът на Алам - Ехаб, който е и вицепрезидент на отбора, все пак каза днес, че те не могат да принудят феновете да използват новото име. /БГНЕС