Отборът на Литекс излезе еднолично на върха в "А" група, след като разби Пирин Гоце Делчев с 5:1 като гост в мач от четвъртия кръг на първенството.

На Градския стадион в Гоце Делчев "оранжевите" поведоха в резултата още в шестата минута чрез Симеон Славчев. Малко по-късно Джордан покачи на 2:0, но в 31-та минута Хазуров върна домакините в мача. Малко преди почивката Александър Цветков възстанови преднината от два гола на Литекс с точен изстрел отдалеч. През втората част Армандо Ваюши и Кирил Десподов се разписаха, за да оформят крайното 5:1, което изпрати ловчанлии еднолично на върха с актив от 10 точки. Пирин записа втора тежка загуба от началото на сезона след 1:7 от Ботев Пловдив и логично остава на последно място със само една точка.

В друга среща от "А" група Черно море постигна първа победа за сезона, след като записа минимален успех с 1:0 над гостуващия Локомотив Пловдив. Единственият гол в мача отбеляза Симеон Райков в 68-та минута, като това бе и първо попадение за "моряците" от началото на сезона.

БГНЕС