Само една стотна не достигна на Ивет Лалова да се класира за финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Москва.

Най-бързата европейка, която стартира днешното бягане в първа полуфинална серия от втори коридор, беше постигнала най-добро време през сезона от 22.78 секунди. Българката записа почти същото постижение днес - 22.81 секунди и остана четвърта в своята полуфинална серия. В крайна сметка обаче Ивет финишира девета в крайното класиране на 200 метра, тъй като последното време, което даваше право за класиране на финал, бе 22.80 секунди.

Серията на Лалова беше спечелена от Мириел Ахуре от Кот Д`Ивоар с време 22.48 секунди. От тази серия напред се класира още втората Шона Милър от Бахамите, както и третата - Дженеба Тармо от САЩ. От втората серия напред продължават само Алисън Феликс и Блесинг Окагбаре. От третата серия напред се класираха победителката Шели-Ан Фрейзър-Прайс, втората Мария Риемиен от Украйна и третата ШаРонда Уилямс от САЩ, която де факто постигна 22.80 секунди.

Ивет остана девета и в надпреварата на 100 метра в Москва. Финалът на 200 метра при жените пък е утре вечер от 20:15 часа.

БГНЕС