„Сектор „Г“ е родината наша...“-част от песента-химн на ЦСКА. С такава хореография от страна на червените фенове започна ЦСКА-Нефтохимик. Червените фенове я издигнаха в края на сектор „В“-плътно до недостроения храм на агитката-сетор „Г“.

Явно подсещане към ръководството, че трябва да вземе мерки секторът на червената любов да заработи.

Мачът започна мудно откъм домакински натиск, предвид сериозните въпросителни в състава на „армейците“.

Припомняме, че ЦСКА започна първенството без подготовка, заради хаоса около собствеността на клуба, при който много футболисти напуснаха и бе сформиран отбор за по-малко от седмица, който все още не може да се обиграе.

За сметка това феновете на двата отбора скандираха името на Велиян Парушев, играл за двата тима и за жалост наскоро починал от коварна болест.

На стадиона имаеше стабилна агитка на зелените от Бургас, която не спря да пее през целия мач и да подкрепя своите любимци.

В това отношение бе демонстрирано рядко срещано джентълменско поведение между две различни агитки в България.

13-та минута и 5-та греда за 5 кръга. Гъргоров изпрати далечен удар и остави безпомощен вратаря на Нефтохимик, но гредата спаси гостите.

В 15-та мин. Марсиньо се разходи като на парад през трима защитници на бургазлии, за да отбележи за 1:0, с което да се запише първият гол за „армейците“ на „Българска армия“.

Венцислав Василев след центриране на Марсиньо, при петия корнер за червените, удвои резултата в 18-тата минута.

Коварен изстрел на Марсиньо в 23-тата минута бе избит трудно от вратаря на Нефтохимик.

ЦСКА пое владението на топката, а бургазлии, явно объркани от бързите два гола, се отдръпнаха в своята половина.


Петър Димитров от зелените изпрати силен изстрел от границите на наказателното поле, но не успя да намери рамките на вратата в 32-та минута.

И какъв гол на Гъргоров!

В 37-мата минута ветеранът пое топка от воле на дъгата пред наказателното поле. Вдигна си я и на футболен език „разпечата“ вратата на Нафтата със съкрушителен шут.

Sportni.bg