Отборите на Литекс и Левски не се победиха и завършиха наравно 1:1 в дербито на 5-ия кръг от "А" група, играно тази вечер в Ловеч.

Двубоят започна много емоционално, след като още във втората минута Цветан Генков се строполи в наказателното поле и "сините" веднага поискаха дузпа.

Претенциите им обаче не бяха основателни и съдията Никола Попов ги подмина с мълчание.

Домакините отговориха в 15-ата минута, когато Александър Цветков опита късмета си с изстрел от границите на наказателното поле, но прати топката встрани от целта.

Четири минути по-късно Кевин Бру стреля към вратата на "оранжевите" от сериозна дистанция, но Илко Пиргов улови коженото кълбо.

Постепенно Литекс взе инициативата и момчетата на Златомир Загорчич обстрелваха съперниковата врата от всяка удобна позиция, като най-често ударите нанасяше Джазула, но така и не стигаха до желания резултат.

В крайна сметка до запалянковците на градския стадион в Ловеч така и не видяха попадение през първите 45 минути и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Пет минути след подновяването на играта Николай Бодуров извърши нарушение срещу Стефан Велев в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на гостите.

Зад топката застана Гари Родригес, който в 51-ата минута откри резултата в полза на своя тим, бележейки за 0:1.

Радостта на столичани обаче трая твърде кратко, тъй като само две минути по-късно домакините възстановиха равенството.

С хубав изстрел от границите на наказателното поле Джордан заби топката в мрежата зад Пламен Илиев - 1:1.

В 62-ата минута вратарят на Литекс Илко Пиргов контузи коляното си и трябваше да бъде сменен с Евгени Александров.

В крайна сметка въпреки усилията и на двата отбора повече попадения в мача не паднаха и Литекс и Левски поделиха точките.

Sportni.bg