В първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига Лудогорец допусна поражение от Базел с 2:4.

Срещата се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред около 16 000 зрители. За домакините се разписаха Марселиньо и Иван Стоянов, а за гостите на два пъти точен беше Салах, а по веднъж се разписаха Сио и Шер от дузпа.

В 12-ата минута на мача Базел откри резултата, след като Мохамед Салах прониза Стоянов, а отличния извеждащ пас беше на Фрай. В 20-ата минута Лудогорец пробва атака, но ударът на футболиста в зелено мина над вратата. Лудогорец се върна бързо в мача. В 23-ата минута Марселиньо се разписа във вратата на Зомер с чудесен прехвърлящ удар. Асистенцията беше на Роман Безяк.

В 37-ата минута при добра атака за българите Иван Стоянов стреля добре, но топката отиде в тялото на вратаря Зомер.В последната минута на първата част Владислав Стоянов спаси с вещина коврен удар на Диас.

В даденото от съдията продължение Иван Стоянов намери в наказателното поле Дани Абало, който остана сам срещу Зомер, но прати топката над вратата. В началото на второто полувреме Минев пробва далечен удар, но кълбото мина встрани от вратата на Зомер.

В 50-ата минута с топовен удар Иван Стоянов препарира Зомер, а топката беше центирана отдясно от Кайсара. Малко по-късно Фрай не успя да изравни резултата, след като ударът му мина на сантиметри от вратата на Стоянов.

В 57-ата минута Стоянов не остави шансове на Сио и предотврати второ попадение във вратата си. Две минути по-късно швейцарците изравниха резултата, а отново Салах се разписа.

В 63-ата минута Сио материализира преимуществото на гостите в една ситуация и се разписа за 3:2 в полза на гостите.  В 70-ата минута Марселиньо пропусна да изравни резултата, а топката мина встрани от вратата. Две минути по-късно Барт с фалцов удар изпрати кълбото встрани от Зомер. 

В 79-ата минута Салах отново опита да отбележи и да реализира хеттрика си, но Стоянов не остави шансове на футболиста на Базел. В 83-ата минута Кайсара фаулира Салах в наказателното поле и беше изгонен, а от бялата точка Шер се разписа за крайното 4:2.

Така шансовете на Лудогорец да влезе в груповата фаза на Шампионската лига намаляха драстично.

Съставите на двата отбора:
Лудогорец: Владислав Стоянов, Моци, Минев, Барт, Кайсара, Златински, Абало, Дяков, Стоянов, Безяк, Марселиньо
Базел: Зомер, Сафари, Возер, Шер, Айети, Щокер, Диас, Фрай, Мохамед Салах, Мохамед Ал Нени, Сио
Главен съдия: Волфганг Щарк (Германия) 

sportni.bg