"Алекс Перес е класен, опитен играч, тактически добре подготвен и на 99 процента ще е титуляр утре", обяви наставникът на Левски Славиша Йоканович на днешната си пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

Треньорът на "сините" разкри, че новото попълнение на тима е направило пълноценна подготовка през лятото. "Това е проста математика - миналата седмица ни трябваха 9 играча, сега вече ни трябват 8. Надявам се, че случихме с трансфера на Алекс и той ще ни помогне в защита. Той е направил пълна подготовка, но не е играл цял мач по време на подготовката, освен срещу Брайтън. Не съм в ситуация, в която мога да го чакам 2-3 седмици, така че на 99 процента той ще играе утре. Той е класен, опитен играч, тактически добре подготвен", коментира Йоканович.

"Ние отдавна не сме побеждавали на "Герена", а Черно море са тежък отбор. Очаквам, както винаги, гостуващия отбор да се затвори и да играе на контраатака и при статични положения. Те са много снажен и здрав отбор, вкарали са един гол и са допуснали само един. Те знаят много добре какво искат. За нас е много важно рано да отбележим гол, за да не изпаднем в ситуацията от предишните мачове, когато ставахме и по-нервни с напредване на времето", каза сърбинът за утрешната среща.

Той заяви, че решението дошлите на проби Афрото и Заркович да бъдат освободени е било общо на спортно-техническия щаб и ръководството. "Всички решихме, че за момента това не са играчи, които могат да ни помогнат. Знаете, че вече нямаме право да взимаме други, освен свободни агенти. Това ни ограничава, но ще се опитаме да подсилим отбора със свободни агенти. Работи се за нови попълнения, но истината е, че сме бавни". /БГНЕС