Кубрат Пулев вече е на крачка от световната титла в професионалния бокс, след като преби от бой американецът Тони Томсън. Българинът спечели със съдийско решение, въпреки че бе много близо и до това да нокаутира опонента си.

В началните части Тигъра Томсън стоя прилично на ринга и дори създаваше впечателние, че владее мача. 4-ият рунд се оказа първият много силен за Кобрата, който започна да взима видимо надмощие. Пулев обаче остана предпазлив, спази тактиката си и не се хвърли в безогледни атаки.

Следващите шест минути бяха решителни за окончателното взимане на надмощие от страна на Кобрата. Само в 6-ия рунд Пулев сбърка при една атака и получи серия от тежки удари в главата, от които обаче се измъкна без тежки поражения.

Първият нокдау за Тони Томсън дойде в 8-ия рунд. Падания на американеца имаше във всички останали части. След 9-ата част залата избухна в мощни възгласи "Българи, юнаци", идващи от голямата родна агитка в залата.

Времето започна да работи за българина, който останал видимо по-свеж методично пласираше тежките си удари в главата и тялото на Тигъра.

Кубрат направи много, за да нокаутира американеца, но в последния рунд реши да се боксира тактически и да подсигури заслужената си победа.

sportni.bg