"Искам да благодаря на публиката в България и в залата. Имаше критични рундове, в които умората и опитът на противника ми изравняваха силите.

Първите рундове бяха за него. Българската публика и моите приятели ми даваха кураж и това ми помогна много. Искам да благодаря и на българите пред телевизорите. Ние сме номер 1!

Всичко това е за България и за нашата гордост!", заяви в интервюто си веднага след победата над Тони Томпсън Кубрат Пулев.

Българският боксьор в тежка категория става официален претендент за световната титла след този успех.

"Томпсън се опитваше да ме притисне. Опита се да направи близката дистанция, в която се чувства комфортно. Не му позволих с движение с крака и левите прави. Изчаках моите моменти. Ударите са жестоки и тежки, ръкавиците са малки, не можех да рискувам. Една аркада можеше да развали мача", каза още Кобрата.

"Искам да благодаря на Петър Лесов, той допринесе много за моето израстване. Благодарен съм на българската школа и на българските треньори.

Чакам 5 октомври, за да видя кой ще победи - Кличко или Поветкин. Ще се подготвя добре, не ми е върховата форма това, малко бях стегнат. 10-11 месеца не бяха играл.

В следващите месеци ще тренирам добре и дано с Божията помощ и с българите зад мен да направим фурор", завърши Пулев.

sportni.bg