Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко не иска двубой с непобедимия Кубрат Пулев. Това заяви мениджърът на Кобрата Хаген Дьоринг.

Преди мача с Томи Томпсън, който бе спечелен по точки, от двубой с българина се отказаха редица именити боксьори, заради което нашият не беше излизал на ринга 11 месеца.

"Не става въпрос за пари. "Зауерланд" е една от най-големите агенции и плащаме добре. Всички го знаят. Опираме единствено до страх от Кубрат.

Със сигурност ще предизвикаме победителя между Кличко и Поветкин. Ясно е, че те няма да искат такъв Пулев като първи вариант за съперник, но той вече е номер 1 и няма да позволим някои от другите федерации да ни изместят. Искат или не, ще трябва да го приемат.

Мач с Кличко или Поветкин може да се уговори за януари или февруари", обясни импресариото от немския клуб "Зауерланд", където тренира Кобрата.

Хаген Дьоринг изрази и задоволството си от представянето на Пулев срещу Томпсън.

"Томпсън е опасен противник, който умее да се бие добре от близка дистанция. Доволен съм, че Кубрат спази указанията на щаба и пазеше дистанция, наложи своя стил и стигна до успех. Не забравяйте, че той не се е бил 11 месеца. Така, че нямаше нужда да се търси нокаут.

Беше трудно да се разберем с IBF. Адамек, Фюри, Хей, Шагаев и Димитренко се отказаха от мачове с Кубрат. Трудно беше да намерим съперник, защото всички се страхуват от Кобрата", допълни Дьоринг.