Без победител завърши голямото дерби на втория кръг във Висшата лига. Шампионът Манчестър Юнайтед и Челси приключиха при нулево равенство на "Олд Трафорд".

Това бяха първи загубени точки за двата тима от началото на кампанията. Лондончани обаче остават лидери, защото са с мач повече и седем точки актив.

Двубоят започна предпазливо, а битката се пренесе в средата на терена. В състава на домакините си личеше присъствието на Уейн Рууни, чието име се спряга за трансфер именно в Челси.

Английският национал имаше няколко шанса преди почивката, но ги пропиля. Същото сториха Робин ван Перси и Том Клевърли.
 

За лондончани неточни бяха Оскар и Рамирес, а удар на Еден Азар в края на полувремето беше отразен от Давид де Хеа.

През втората част Дани Уелбек не беше точен, а усилията на Рууни да покаже, че не е загубил голмайсторските си качества не се увенчаха с успех.

Той изведе Уелбек в страхотна позиция в 57-ата минута, но партньорът му в атаката на Англия стреля над вратата.

След това Гари Кейхил опита да затрудни Де Хеа, а изстрел на Андре Шюрле срещна гредата, но се оказа, че германецът е бил в засада.

Играчите на Челси претендираха за дузпа в 71-ата минута, но реферът подмина категорично претенциите на лондончани.

След това Рууни и Уелбек пропиляха положения пред Петер Чех. "Червените дяволи" също имаха своите претенции за дузпа.

Това беше в 88-ата минута, когато след изстрел на Робин ван Перси искаха реферът да даде 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Джон Оби Микел в наказателното поле. Реферът обаче отново замълча.

В крайна сметка до попадения в този мач не се стигна и първото голямо дерби на новия сезон в Англия приключи без голове и без победител.  

Sportni.bg