Арсенал си осигури 16-то поредно участие в групите на Шампионската лига, след като победи турския Фенербахче и в реванша на английска земя, този път с 2:0.

"Артилеристите" вече бяха с единия крак в групите на турнира, след като спечелиха първия мач в южната ни съседка с 3:0, но те си свършиха работата и в реванша след отлично представяне на Аарън Рамзи. Уелският национал, който вкара и в Истанбул, се разписа на два пъти в 25-ата и 72-ата минути, като първо завърши многоходова атака на своя тим, а след това се разписа с воле след асистенция на Киърън Гибс.

Шалке 04 също се завърнаха в групите на лигата след драма на гръцка земя. Немците, които са полуфиналисти в турнира през 2011 година, спечелиха като гости на ПАОК с 3:2, след като бяха направили само 1:1 на своя стадион.

Шампионите на Европа за 1986 година Стяуа също влязоха в групите на надпреварата за първи път от сезона 2008/2009 година насам. Първият мач в Румъния бе завършил 1:1, но Стяуа продължава напред след 2:2 в реванша с Легия Варшава.

Австрия Виена падна на своя стадион от Динамо Загреб, но също като Базел, който отстрани Лудогорец, е в групите на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Виенчани бяха победили с 2:0 в първия мач на "Максимир". /БГНЕС