Отборът на Ливърпул записа първа победа, след две години и половина суша срещу Манчестър Юнайтед. Мърсисайдци вкараха гол в началото на мача и съумяха да запазят вратата си суха до края.

Юнайтед опитаха да изравнят резултата, но не демонстрираха идея в атака и опитите им за гол се разбиваха в ливърпулската защита.

Мачът започна по перфектен начин за Ливърпул, които поведоха още в 4-тата минута след гол на Даниел Стъридж, който отклони топката във вратата след удар на Даниел Агер.

Юнайтед опитаха веднага да върнат гола, но удар със задна ножица на Ван Перси мина над вратата.

Отбраната на Ливърпул не действаше по най-добрия начин при при пряк свободен удар на Манчестър в 11-тата минута, както и в последвалия корнер за гостите. Това създаде предпоставки за гол, но играчите на „червените дяволи“ не съумяха да достигнат до топката.

Дани Уелбек получи нова възможност за удар в 15-тата минута, но след удар в тялото на защитник на мърсисайдци, топката излезе в корнер.

Постепенно ливърпулци се окопитиха и започнаха да атакуват повече, но без да затруднят сериозно вратаря на гостите.

След 30 мминути мачът загуби от остротата си. Двата отбора започнаха да си позволяват и по-груби влизания, с което накъсаха играта.

Клевърли извърши фаул в средата на терена и бурно протестираше, че секунди по-рано домакините не са изчистили топката, след като Фил Джоунс остана да лежи на терена заради сблъсък с противников играч. Това му докара жълт картон в 34-ата мин.

Аспас от Ливърпул видя картон с жълт цвят след фаул срещу Ливърпул и нови пререкания със съдията минута по-късно.

sportni.bg

В 40-тата минута и ван Перси получи жълт картон след грубо влизане срещу Даниел Агер.

Две мунути по-късно реферът Андре Маринър отново предупреди официално Майкъл Карик, който извърши тактическо нарушение, за да спре контраатака на Ливърпул.

Ван Перси бе близо до втори жълт картон в продължението на първото полувреме. Той претендираше, че еударен с лакът от Шкъртел и се стигна до съприкосновение между двамата. Съдията успокои ситуацията и реши да не санкционира играчите, който продължиха да се заяждат помежду си.

Полувремето приключи с разговор между Андре Маринър, който привика двамата капитани и им обясни да успокоят отборите.

Двата отбора излезнаха пределно мотивирани второто полувреме, което отвори играта.

Манчестър Юнайтед пое инициативата и създаде няколко опасни положения пред вратата на Миньоле в опитите си да изравни резултата.

В 57-ата минута Дани Уелбек претендираше за дузпа след съприкосновение с противников играч в наказателното поле на Ливърпул.

Ашли Йънг от Манчестър стана поредният футболист с жълт картон, след като в 59-ата минута задържа с ръка набиращия скорост Хендерсън.

Манчестърци опитваха да тормозят Миньоле, но натискът им не водеше до опасни положения.

В 76-тата минута Миньоле изби опасен удар на Нани извън наказателното поле. Той овладя топката около тъча и изпрати удар, който мино между краката на Джерард, но вратарят с вещина изби.

Пореден шанс за Юнайтед пропусна ван Перси, който в 87-мата минута остана очи в очи срещу Миньоле, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

В последната минута на добавеното време Ибрахим Стърлинг, след контраатака, изпрати единствения изстрел за второто полувреме към вратата на Де Хеа, който с вещина спаси.

Това беше и последното положение в мача, след което мърсисаидци се поздравиха с трите точки.