Футболистите от българския национален отбор, които са на подготвителен лагер в Правец преди квалификационните мачове за Мондиал-2014 с Италия на 6 септември в Палермо и с Малта на 10 септември, днес имаха половинчасова среща с български спортни журналисти. Ето мненията на трима български национали:

Станислав Манолев смята, че мачът с Италия е почти най-важният мач в годината.
 

"Ако вземем три точки, то 80-90 процента се класираме. На мисля, че мачът с Малта ще бъде по-труден.

Първо отиваме в Италия да вземем максимума, после ще мислим за мача с Малта.

Продължаваме да сме със самочувствие, готвим се сериозно. Има и леко напрежение, защото всички очакват много от нас заради добрите игри, които показахме", каза още Манолев.

Спас Делев е на мнение, че в отбора цари добро настроение и това е хубаво.

"Надявам се да спечелим колкото се може повече точки в предстоящите два мача. Ние излизаме във всеки мач за победа. Знаем, че Италия е един много добър отбор. Ще се стремим да покажем нашата игра и да ги
победим", закани се играещият в Испания футболист.

"Треньорът преценява кой да играе. Всеки един от нас иска да играе повече. Където и да ме сложи Любо Пенев, ще дам 100% от себе си. Всеки иска да играе за България и да се раздава", каза Спас Делев.

"За нас всеки един мач е важен. Няма никакво значение срещу кой излизаме да играем", заяви Александър Тонев.

"В националния отбор винаги има самочувствие и настроение, мисля да го покажем и в двата мача сега. Няма значение, че играем с Италия. Както с Италия, така и с Малта, мачовете са много важни.

За мен няма никакво значение на каква позиция играя. За мен няма никакъв проблем", завърши Тонев.

Sportni.bg