Солидни бонуси ще си разпределят националите на България, ако завършат успешно мисията си да се класират на световното първенство в Бразилия догодина.

Те са се разбрали с ръководството на БФС да получат 50% от сумата, която ФИФ дава на страните-участнички на мондиала. Тя все още не е избистрена.

Според вестник "Меридиан Мач" обаче, става въпрос за около 8 млн. евро. Това означава, че националите ще си разделят 4 млн. евро.

Така всеки впоследствие попаднал в списъка на Любо Пенев от 23-има играчи ще се облажи с доста висока сума. Бонус ще има и за самия наставник.
 

Класиране на форума обаче минава през добър резултат в Италия срещу фаворита в групата. Мачът със "скуадра адзура" е в петък от 21:45 часа.

Засега българският отбор няма сериозни проблеми с травми. Единствен вратарят Николай Михайлов има болки в коляното и е под въпрос за мача.

България няма участие на голям форум от европейското в Португалия през 2004 г. За последно националите играха на световно през вече далечната 1998 г. във Франция. 

Sportni.bg