Националите на Малта са надъхани до крайна степен да победят в мача с България от световните квалификации днес. Двата тима се срещат в Ла Валета.

Островитяните отдавна нямат шанс да се класират за финалите в Бразилия. Едва ли са и таили подобни амбиции, особено в такава група, но искат отмъщение.

Футболистите от Рицарския остров искат да си върнат за тежкия погром, който отнесоха през март в София, пише най-авторитетното местно издание "Таймс ъф Малта".

Тогава нашите момчета победиха с 6:0 на заснежения терен в София, а можеше да стигнат и до доста по-убедителна победа.
 

"В тази квалификационна кампания Малта спечели само три точки, но остави много добри впечатления с представянето си. Единствената капка катран е погромът с 0:6 в София.

Дори и преди мача с Дания в петък, загубен с 1:2, нападателят Клейтън Фаила говореше само за мача с България и желанието за реванш.

Изкуплението пред собствените фенове за този резултат ще е водещото за националите. Те обаче знаят, че задачата им няма да е никак лесна, защото съперникът също е крайно мотивиран за успех", пишат от "Таймс ъф Малта".

Двубоят е тази вечер от 21:00 часа българско време. Той ще бъде излъчван директно по БНТ1.

За Малта в игра се завръщат Люк Димех и Алекс Мускат. За България това ще направи Георги Миланов, който със сигурност ще е и титуляр.

И двата тима нямат проблеми с контузени футболисти след първите си мачове в петък, така че селекционерите ще избират от най-доброто, с което разполагат.

Sportni.bg